Rumianek

08 stycznia 2014
rumianek

Rumianek pospolity zdobi polskie łąki, pola i przydroża. Ekstrakt z jego kwiatostanu jest jednym z najpopularniejszych składników kosmetycznych. Sprawdza się nawet w pielęgnacji skóry wrażliwej. Stosowany zewnętrznie działa przeciwzapalnie, łagodząco, zmiękcza i ujędrnia skórę oraz poprawia jej koloryt. Jest sprzymierzeńcem blondynek – uwydatnia barwę ich włosów oraz delikatnie je rozjaśnia.